Behruz / [testua] Xalbat Itzaina ; [marrazkiak] Paxkal Bourgoin ; [hizkuntza gainbegirada, Xarles Videgain] - Itzaina, Xalbat (Dutea trilogia (IKAS), 2013)
Teherango merkatuan, Behruz izeneko zortzi urteko haurra hango karriketan galdu da, gatu baten ondotik ibiliz. Bere bidea berriz atzemanen du ? Dutea trilogia : Ipuinen bidez, urruneko paisaien eta kulturen ezagutzeko parada, Ipar Afrikako basamortuan, Japonian eta Teheranen gaindi ibiliz.