Hik hasi 190 : nerabeak eta hezkidetza : nola jarri zaintza erdigunean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Formatu, egindako lana agerian jarri eta partekatu -Hizpide izan da eta izango da - Gaia: Nerabeak eta hezkidetza: nola jarri zaintza erdigunean. - Elkarrizketak: Alvaro Beñaran ( psikomotrizista) ; Jaime Altuna (Urtxintxako kidea) - Hainbat ikastaro: Euskal mitologia eskoletan (Ixabel Millet, ipuin kontalaria) ; Eskola emozionala (Ohiana Meabe, pedagogoa eta kinesiologoa) ; Dantza eta gorputz hizkuntza, hezkuntzarako estrategia gisa (Eneko Balerdi, dantzaria eta irakaslea) ; Harrerako haurren hezkuntzari begirada sakon eta sistemikoa (Goizargi Iglesias, Beroa elkartea) ; Animaliek lagundutako esku-hartzeak (Josune Azpiroz, Bocalan biak elkartea) ; "Irria" aldizkaria gelan, noski baietz! (Josi Oiarbide, Irrien Lagunak kluba) ; Zeinu-hizkuntza (Janire Alonso, Euskal Gorrak elkartea) ; Kirol egokitua eta kirol irakaskuntza inklusiboa (Amaia Elizondo eta Eneritz Maiora, Gipuzkoako Kirol Egokituen Federazioa) -Galdeidazue: Zer estrategia izan ditzakegu irakasleok espazio publikoak gure eguneroko praktika pedagogikoan txertatzeko? Tabakalerako Hezkuntza lan-taldeko kideak (Ana Revuelta, Javier Rodrigo eta Andrea Arrizabalaga) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa - Atzeko atetik: Ane Ablanedo (irakaslea eta psikoterapian aditua)
2014/06/23
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Beñaran, Alvaro -- Elkarrizketak; Altuna, Jaime -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Hezkidetza; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak