Hik hasi 189 : LOMCEri aurre egiteko gida eta Euskal Herrirako hezkuntza eraikitzeko tresna (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Zer zaila den, eta aldi berean zer beharrezko, elkarrekin aritzea -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: "Gure gida" : LOMCEri aurre egin eta Euskal Herrirako hezkuntza eraikitzeko tresna -Elkarrizketa: Emilio Sanchez (Bilakaeraren Psikologian katedraduna Salamancako Unibertsitatean) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: HEGOALDE ESKOLA : gela alternatiboa -Ekarpenak: Xaldun Kortin, jolastu gurekin! Argantzon Ikastola, Trebiñun bizirik iraun nahian -Galdeidazue: Zer ekarpen egin zion Eusebio Osak euskal irakaskuntzari? Pako Sudupe (euskara teknikaria) -Hik hasi-ren proposamena: www.badok.info : euskal kulturaren transmisioa, gozamenetik -Ateko atetik: Miren Amuriza (bertsolaria)
2014/05/23
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Sanchez Miguel, Emilio -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak