Hik hasi 20 : badator EAEra DOBHren ezarpena (Lasarte-Oria : Xangorin, 1997)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Gaia: DOBHrako eskaintza; elkarrizketa: Arantxa Ugartetxea ; gehigarria : Bertsolaritza; nazioartea: Suedia
1997/06/30
Keywords: Ugartetxea, Arantxa -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Bertsolaritza; EIMAk onetsitako materialak; Elkarrizketak