Amets ameslari : amaren barruko laguna / Fernando Morillo - Morillo, Fernando (Bizigai (Gaumin), 2013)
Ametsez beteriko mutikoa da Amets: lagun, leku, soinu eta usain bakoitzak bere istorioa xuxurlatzen dio. Ipuin guztiak, ordea, ez dira gozoak izaten, eta egun batean ametsa amesgaizto bihurtzen zaio. Gurasoek dibortziatu egin nahi dutela dirudi, eta amak minbizia duela jakingo du laster. Aita eta adiskideak alboan, Ametsek bere adore guztia beharko du amari sendatzeko borrokan laguntzeko. Koskak koska, malko artean altxatzea lortuko dute, zirrikitu bakoitzean ezkutatzen den zoriontasuna aurkitzean. Ez naiz ameslaria ametsetan galtzea gustuko dudalako, amesgaiztoei aurre egitea erabaki nuelako baizik.