Izuaren pasabidea / Fernando Morillo - Morillo, Fernando (Su gazte (Gaumin), 2011)
Anais izua da. Ikara da. Eta mina. Kapa eta begi beltzak. Anaisek gaztea dirudi. Ez da. Laurehun urte daramatza tokiz toki. Bila. Aurrean jartzen zaizkion guztiak txikitzeko prest dago. Boterea du. Kontrola zaitzake. Zu. Ni. Edonor. Anaisek ausart bat behar du. Suntsitzeko bada ere. Xabin aukeratzen du Izuaren Pasabidean sartzeko: su urdina, otso basatiak erasoan, sugetzarrak etsai. Basamortu huts amaigabeak eta odol turrustak. Baina Xabin ez da Anaisek espero duena. Are ausartagoa da. Eta desafiatu egingo du.