Hik hasi 25 : euskal nazionalismoa eta hezkuntza (Lasarte-Oria : Xangorin, 1998)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Gaia: Nazionalismoa eta hezkuntza ; elkarrizketa: Xabier Garagorri ; ekarpena: Kantatzea baino zerbait gehiago ; gehigarria : Zer egin dezakegu teknologiako tailerrean?
1998/01/27
Keywords: Garagorri, Xabier -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Teknologia; EIMAk onetsitako materialak; Elkarrizketak