Lan eta lan, emakumea Bergaran : XX. mendearen lehen erdiko bizimodua - Elexpuru, Juan Martin; Elexpuru, Juan Martin; Etxeberria Elortza, Idoia; Bergara. Udala; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar) (Bergara : Bergarako Udala ; Badihardugu Deba Ibarreko Euskara Elkartea, 2014)
Lan eta lan, emakumea Bergaran azterlanak Bergarako emakumeak lanarekin izan duen harremana du oinarri. XX. mendearen lehen erdian Bergarako emakumearen bizimodua nolakoa zen aztertu zuten Juan Martin Elexpuruk eta Idoia Etxeberriak, Bergarako Udalaren I. Berdintasun planaren bitartez. 270 orriko liburua eta 30 minutuko dokumentala izan ziren ikerketaren emaitza. Ahotsak.eus proiektuan jasotako testigantzek osatzen dute liburuaren eta ikus-entzunezkoaren bizkarrezurra. Bergarako emakumeei egindako elkarrizketak.
Bilbiografia: 271.-273. or.
Keywords: Emakumeak -- Lana; Bergara -- -Emakumeak; Monografiak; Baliabide digitalak