Galdu arte / Juan Luis Zabala - Zabala, Juan Luis (Narratiba (Susa), 2011)
Okupazioak, asanbladak, rock eta punk kontzertuak, amodioa, drogak, poliziak, manifak, intsumisioa eta, batez ere, Azkoitiko gaztetxea aurkituko dituzu Juan Luis Zabalaren hirugarren nobela honetan. Xepe izeneko protagonista gaztearen bizikizunen harian, belaunaldi baten erretratua geratuko da agerian: bizitzeko eta mundua ulertzeko modu ezberdinen arteko gatazkak, eta gatazken ondorioz gertatutako garaipenak eta derrotak. "Galdu arte", ordea, ez da Azkoitiko gaztetxeari buruzko liburua, Azkoitiko gaztetxean girotutako nobela baizik, 1984tik 1993ra bitartean izan ziren hiru gaztetxeetan idazleak ezagutu izan zuen giroan kokatutako eleberria. Beraz, irakurleak errealitatearen antzik duen zerbait aurkitzen baldin badu, litekeena da kasualitate hutsa ez izatea.