Eulien bazka - Etxeberria, Hasier (1957-2017) (Zarautz ; Iruñea ; Larrabetzu : Susa, 2003)
Damian Arruti zientzialaria (entomologoa) du protagonista Eulien bazka-k, Hasier Etxeberriaren eleberriak. Eztarrian gaitz bat duena eta hilko ote den beldur dago, horretan du gogoa, baina gertakari harrigarri batek gehiago larrituko du ustekabean: zortzi zatitan moztutako emakume-gorpu bat aurkitu du Ertzaintzak... eta, itxuraz, Damianek ezaguna du: emazte ohia.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak