Kitto dena! - Achebe, Chinua (1930-2013); Mujika Casares, Jose Antonio; Mendiguren, Iñaki (Donostia : Elkar, 1991)
Kitto dena!, ziur aski, idazle afrikar batek Afrikari buruz idatzitako nobelarik ospetsuenetakoa da. Okonkwo-ren istorioa kontatzen da hemen. Okonkwo, Umuofiako gizonik garrantzitsuenetakoa zen; baina europarrak hara iritsi zirenean, guztiz aldatu zuten bizimodua. Ohizko bizimodua desegin zuten, eta hura onartzen ez zuelako, Okonkwo bera ere bai; azkenean, txakur bat bezala lurperatu zuten. Kitto dena!
12 urtetik aurrera (Horia)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Afrika -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura