Kitto dena! / Chinua Achebe ; itzultzailea J.A. Mujika ; koordinatzailea, Iñaki Mendiguren - Achebe, Chinua (1930-2013) (Irakurmendi. Sail horia (Elkar), 1991)
Kitto dena!, ziur aski, idazle afrikar batek Afrikari buruz idatzitako nobelarik ospetsuenetakoa da. Okonkwo-ren istorioa kontatzen da hemen. Okonkwo, Umuofiako gizonik garrantzitsuenetakoa zen; baina europarrak hara iritsi zirenean, guztiz aldatu zuten bizimodua. Ohizko bizimodua desegin zuten, eta hura onartzen ez zuelako, Okonkwo bera ere bai; azkenean, txakur bat bezala lurperatu zuten. Kitto dena!