Buruketak ebatzi. [Matematika - LMH 6] - Pérez Gómez, Rafael; Turumbay Izurdiaga, Ana (Granada : Proyecto Sur de Ediciones, 2014)
Buruketa mota hau, gazte nahiz helduentzat, oso interesgarria izan da beti. Ebazten saiatzeko, taldeko ikasleak binaka edota talde txikitan banatu daitezke. Eztabaida matematikoa bultzatzeko edota pentsatu eta arrazonatzeko modu bezala har daiteke. Honelako buruketak planteatzen direnean, ikasleek batzuetan ibaia gurutzatzeko modu zentzugabeak proposatzen dituzte; beraz, egokia da ohiko egoerekin erlazionatzea. Ikas-objektu honen interakzioak hasierako blokeoak ekiditen ditu; izan ere, haren bidez, ikasleak ibaia gurutzatzeko hainbat modu irudika ditzake. Problemak ebazteko beste modu bat analogia aplikatzea da,hau da, problema jakin bat antzekoa den beste problema baten ebazpena eredu hartuta ebaztea.
2011/05/11
LMH, 6.maila
Keywords: Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak; EIMAk onetsitako materialak