Loti ederrak / Yasunari Kawabata ; Ibon Uribarri itzultzailea - Kawabata, Yasunari (1899-1972) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2006)
Egutxi aurea etxe berezi batera doa: neskato gazte eta birjinak egoten dira bertan, ohean biluzik eta drogaren baten eraginez lokarturik, horretarako dirua daukaten gizonezko adinduen ondoan pasatzeko gaua, haien kontsolagari baina sexu-harremanik gabe.Horrela abiatzen den eleberri misteriotsu bezain magnetiko honek maitasunaren arrakaletan eta sexuaren amildegietan barrena eramango gaitu, oroiminaren eta ederminaren eskutik, idazkera fin, ñabar, dotore eta iradokorrez.