Gerrako pilotu - Saint-Exupéry, Antoine de (1900-1944); Zabaleta, Josu ([Irun] : Alberdania ; [Donostia] : Elkar, 2003)
Frantziako iparraldeko Arras hiriaren gainetik hegan egiteak ezer ez du. Hegaldia gerra garaian gertatzen bada, tiroka hartzen bazaituzte, gerrak eragindako hondamendia, zortzi kilometro goratik bada ere, ikusten baduzu, zure ahalegina ezertarako ez dela ongi badakizu ere, etsimenak hartu eta une horretan ezertan pentsatu ezin baduzu ere, etsimen horrek berorrek gorabidea erakusten dizu. Hondamendiaren zokorik ilunenean dagoela iruditzen zaion une horretan gorabidea baizik ez du ikusten Saint-Exupéryk: hegaldi bat bezala bere bizitza igaro ondoren, gerrako pilotuen artean duen esperientziak irakasten dion gizatasunean ikusten du Gizonaren eta -bere kasuan- Frantziaren salbamena.
Liburu honen itzulpena Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailak Euskal Itzultzaile, Zuzentzaile eta Interpreteen Elkartearekin Literatur Ondaren Unibertsaleko Obra Nagusien Bilduma euskarara itzultzeko sinatutako hitzarmenaren barruan burutu da
Pilote de guerre
Keywords: Helduentzako Literatura