Zorrotz begiratutako trenak - Hrabal, Bohumil (1914-1997); Rey, Fernando; EIZIE (Irun : Alberdania ; Donostia : Elkar, 2002)
"Zorrotz begiratutako trenak" -zinemarako bertsio zoragarri batek ezagutarazia- Bigarren Mundu Gerran gertatzen da, Txekoslovakia naziek okupatua zegoenean. Hrabalek, lan honetan, bizi-poz ia irrazionala adierazten du, gizatasun handiz betiere.
Liburu honen itzulpena Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailak Euskal Itzultzaile, Zuzentzaile eta Interpreteen Elkartearekin Literatur Ondare Unibertsaleko Obra Nagusien Bilduman euskarara itzultzeko sinatutako hitzarmenaren barruan burutu da
Ostre sledované vlaky
Keywords: Helduentzako Literatura