Zorrotz begiratutako trenak / Bohumil Hrabal ; Fernando Rey, itzultzailea - Hrabal, Bohumil (1914-1997) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2002)
"Zorrotz begiratutako trenak" -zinemarako bertsio zoragarri batek ezagutarazia- Bigarren Mundu Gerran gertatzen da, Txekoslovakia naziek okupatua zegoenean. Hrabalek, lan honetan, bizi-poz ia irrazionala adierazten du, gizatasun handiz betiere.