Eibarko hiri-toponimia - Ego Ibarra Batzordea; Eibar. Udala (Bilbao : Euskaltzaindia, 1995)
Liburu honetan Eibarko hiri-barruko 1500 lekuizen jaso dira. Batez ere toponimo txikiak: kale, dorretxe, zubi, etxe, erreka, hiri barruko baserriak... horien dibulgazioa egitea da eta helburua. Beraz, lan honek balore nagusi bi ditu: filologikoa eta historikoa. Lana burutzeko zenbait urrats eman beharra egon da: lehenengo ideia ondo finkatu eta bibliografia jorratzea, gero artxibategiak arakatu eta zenbait lagunen testigantzak jasoz fitxetan jartzea. Horren ostean normalizazio eta taxuketa-lana burutu dira, azkenik. Lanean arlo desberdinetako lagunek jardun dute talde-lanean: zuzendaritzan Fernando Muniozguren, ikertzaile lanetan Esther Zarraua, Roberto Kerexeta eta Aitor Ogiza, taxulari moduan Begoña Bilbatua eta normalizazio-ardura Patxi Salaberrirena izan da. Eibarko Udalaren Egoi-Ibarra batzordeak, eibartar guztion ondare den oroimen historikoaren berreskurapenaren bidean emandako beste pausu bat da hau. Horregatik era batera edo bestera lanean jardun eta laguntza eskaini duten guztiak eskertu nahi ditu.
Keywords: Toponimia -- -Eibar; Euskara -- -Leku-izenak -- -Eibar; Baliabide digitalak; Monografiak