Eibarko euskara : gure hizketaren doinuak eta berbak - Sarasua Aranberri, Asier; Zenarruzabeitia, Leire; Agirrebeña Ubera, Aintzane; Lonbide Sagastizabal, Luis; Alberdi Bilbao, Itziar; Eibar. Udala; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar) (Eibar : Eibarko Udala, 2005)
Asier Sarasuak, Aintzane Agirrebeñak eta Leire Zenarruzabeitiak egindako azterlan sakon eta bikaina da. 500 orrialde inguru ditu, eta bertan, Eibarko euskararen ezaugarri guztiak bildu dituzte egileek: fonetika, morfologia, aditza, sintaxia... Adibide eta transkribapen ugariz dago hornituta, eta DVD bat ere badauka, Eibarko euskara zuzen-zuzenean entzun ahal izateko. Ikus-entzunezkoak "Eibartarren ahotan" bildumatik (Eibarko udal artxiboa) eta Badihardugu Euskara Elkartetik jaso dira.
Bibliografia: 527.-532. or.
Keywords: Euskalkiak -- Eibar; Monografiak; Baliabide digitalak