Eibarko euskara : gure hizketaren doinuak eta berbak / [egileak] Asier Sarasua Aranberri, Aintzane Agirrebeña Ubera, Leire Zenarruzabeitia Alonso ; [mapak, Luis Lonbide Sagastizabal ; ikus-entzunezkoen aukeraketa, Itziar Alberdi Bilbao] - Sarasua Aranberri, Asier (Eibarko Udala, 2005)
Asier Sarasuak, Aintzane Agirrebeñak eta Leire Zenarruzabeitiak egindako azterlan sakon eta bikaina da. 500 orrialde inguru ditu, eta bertan, Eibarko euskararen ezaugarri guztiak bildu dituzte egileek: fonetika, morfologia, aditza, sintaxia... Adibide eta transkribapen ugariz dago hornituta, eta DVD bat ere badauka, Eibarko euskara zuzen-zuzenean entzun ahal izateko. Ikus-entzunezkoak "Eibartarren ahotan" bildumatik (Eibarko udal artxiboa) eta Badihardugu Euskara Elkartetik jaso dira.