Basoan barrena - Browne, Anthony; López Gaseni, Manu (Iruñea : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2014)
"Basoan barrena" albumeko protagonista Txanogorritxorekin identifikatzen da inplizituki: aita ez dago etxean, amak gaixorik dagoen amonari opil bat eramatea eskatzen dio eta, ipuin klasikoko neskak bezala, bide laburraren eta bide luzearen artean aukeratu behar du bere helburura iristeko.Kontakizun hau guztiz irudimentsua da eta umeen fantasia, beldurrak eta kezkak erakusten ditu. Anthony Browne-rekin batera, irakurlea misterioz betetako baso baterako bidaia ahaztezina egingo du. Han beste ipuin batzuetako pertsonaiekin egingo du topo, baina ezer ez da dirudiena.
5 urtetik aurrera (urdina)
Into de Forest
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Ipuin klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak