Maizter arrotza - Garde Iriarte, Luis (Donostia : Erein, 2013)
Non dago aspaldi haragiztatu nahi (uste) izan genuen aitaren etxearen defendatzaile hura? Zertan dabil gaur? Etxearen jabea da edo errenta eramangaitza ordaintzen du? Kaleratu zuten hipoteka sinatu ezinda? Arima galdu zuen bere etsaiaren besoak moztu ondoren?Non daude etxe haren erasotzaileak? Bertan erasoka diraute edo lausotu dira? Etsai haiek etxekomamuak ziren, benetako jabeak? Hipoteka sinatzera bortxatu zuten defendatzailea, geroago bere ametsetatik kanporatzeko?Etxea suntsitu edo bakarrik hura erostea zuten benetako nahia? Poema hauetan balizko erantzun banaka batzuk aurkituko ditugu, hurrenez hurren galdera gehiago baizik eragiten ez dituzten ikuspegiak.
Blas de Otero-Bilbo Uria. Nazioarteko V. Poesia Lehiaketa
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura