Euskaltzaindiak batasunerako eskaini dituen erabakiak : (EGArako programaren II. liburukia) - Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskaltzaindia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1991)
Erabaki-bilduma hau Euskaltzaindiari aurkeztu zitzaion lehenik, zeudekeen oker-hutsuneak zuzentzeko; eta Erakunde horren onespena jaso zuen, 1982ko Irailaren 24eko batzarrean.Geroztik, hirugarren argitaraldirako, Maileguen idazkerari buruzko erabakiak gehitu dira. Laugarren argitaraldian berriz, letra larriei buruzko erabakiak sartu dira eta euskal hitzei buruzko bigarren agiria ere aipatzen da. Horrez gain hainbat zuzenketa txiki egin da.
Keywords: Euskara -- Normalizazioa; Monografiak