Ahozko Euskal Literaturaren Antologia = Antología de Literatura Oral Vasca = Anthology of Basque Oral Literature - Paya, Xabier; Olaziregi, Mari Jose; Garzia, Joxerra (Donostia ; Etxepare Euskal Institutua, 2013)
Antologia honen asmoa da ahozko literatur adierazpideen bilduma osatzea. Hainbat eremutako ikertzaileek egindako lanari esker, literaturak, antzerkiak, antropologiak, musikologiak edo beste zenbait arlok Euskal Herriko ahozko literaturaren bilduma aletsu bat osatzeko behar adina pieza iraunarazi dute. Genero bakoitzean azaltzen diren adibideak galbahe-lan eta hautaketa luzeen ondoren aukeratu dira. Alde horretatik, antologia honek euskal ahozkotasunaren dibertsitatea eta ugaritasuna islatu nahi ditu, bi balio horiek erakusten baitute ondoen euskal kulturaren bizitza eta iraupenaren gakoetako bat izan dela ahozko literatura.
Testua euskaraz eta itzulpena gaztelaniaz eta ingelesez.
Keywords: Ahozko euskal literatura -- Antologiak; Baliabide digitalak; Monografiak