Euskal narratiba garaikidea : katalogo bat = Narrativa vasca contemporánea : un catálogo = Contemporary Basque Narrative : a catalog - Ayerbe Sudupe, Mikel; Olaziregi, Mari Jose; Etxepare Euskal Institutua (Donostia-San Sebastián : Etxepare Euskal Institutua, 2012)
Etxepare Euskal Institutuak euskara eta euskal kultura atzerrian zabaldu eta sustatzen du xede. Helburu horixe gogoan argitaratu du euskal narratiba garaikidearen antologia hau, Mikel Ayerbek editatua, institutuak argitaratuko duen antologien saileko lehena. Irakurleak 25 euskal narratzaileren hautaketa aurkituko du bertan, baita horien testurik adierazgarrienen laginak ere, gaztelaniara eta ingelesera itzulita. Euskal literaturak unerik onena bizi du gaur egun eta, zalantzarik gabe, literatura hori ezagutarazteko beste urrats bat izango da honakoa.
Testua euskaraz eta itzulpena gaztelaniaz eta ingelesez.
Keywords: Euskal idazleak -- -XIX-XX.m; Baliabide digitalak; Monografiak