Egungo euskal haur eta gazte literatura : katalogo bat = Literatura infantil y juvenil vasca actual : un catálogo = Contemporary basque literature for children and young people : a catalog - Arroitajauregi Aranburu, Jone; Olaziregi, Mari Jose; Etxepare Euskal Institutua (Donostia-San Sebastián : Etxepare Euskal Institutua, 2012)
Etxepare Euskal Institutuak euskara eta euskal kultura atzerrian zabaldu eta sustatzea du xede. Helburu horixe gogoan argitaratu du euskal haur eta gazte literatura garaikidearen antologia hau, Jone Arroitajauregik editatua, institutuak argitaratuko duen antologien saileko bigarrena. Irakurleak 12 euskal idazleren hautaketa aurkituko du bertan, baita horien testurik adierazgarrienen laginak ere, gaztelaniara eta ingelesera itzulita. Euskal literaturak unerik onena bizi du gaur egun eta, zalantzarik gabe, literatura hori ezagutarazteko beste urrats bat izango da honakoa.
Testua euskaraz eta itzulpena gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Euskal idazleak -- -XIX-XX.m; Euskal haur-literatura -- Historia eta kritika; Baliabide digitalak; Monografiak