Hik hasi 185 : eskola alternatiboak : injerentziarik gabeko hezkuntzaren bila (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Udako topaketak 4.000 eurorekin? -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Eskola alternatiboak: injerentziarik gabeko hezkuntzaren bila -Elkarrizketa: Yolanda Jubeto (ekonomialaria eta EHUko irakaslea) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa -Esperientziak: Kattuka haur-eskola : familiei eta komunitateari irekia -Ekarpenak: Euskal udalekuak: uda nahiz negu, auzolana helburu -Galdeidazue: Zer garrantzia du literatura heziketak eta zein dira horren gakoak? Iratxe Retolaza (EHUko irakaslea eta ikerlaria) eta Amaia Serrano (HH eta LHko irakaslea eta EHUko doktoregaia) -Hik hasi-ren proposamena: Gorila baten lezioak, antzezlana -Atzeko atetik: Elixabete Garmendia (kazetaria)
2014/01/28
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2014ko deialdia)
Keywords: Jubeto Ruiz, Yolanda -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak