Hik hasi 77 : Bruselako Foyer zentroa : etorkinak integratzeko ahaleginean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2003)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Bruselako Foyer zentroa etorkinak integratzeko ahaleginean Elkarrizketa: Hilde de Smedt; bertso doinutegia interneten eskuragarri; kultura eta hizkuntza aniztasuna eskolan; Bilbo erregimen zaharrean
2003/03/17
Keywords: Smedt, Hilde de -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak