Zurginaren ipuina - Barrenetxea, Iban; Goikoetxea, Arkaitz (Tafalla : Txalaparta, 2013)
Firmin inoiz egon den zurginik onena da eta, beraz, Von Bonbus baroiak bataila baten erdian besoa galtzen duenean, ez da harritzekoa medikuak, baroisak eta kardinalak zurgin trebearengana jotzea beso berri bat egin diezaion.Emaitza ezin ikusgarriagoa da eta horrek baroiaren borroka grina handitu besterik ez du egiten. Hala, bada, Firminek baroiak batailaz bataila galtzen dituen gorputz adarrak ordezkatuko ditu eta era horretan helduko gara istorio honen amaiera barregarrira.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Kiriko saria 2011
Gaztelaniazko haur eta gazte literatura Euskadi Saria 2012
Keywords: Fantasia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura