Zazpi olatuz behin / Daniel Glattauer ; itzultzailea, Irati Elorrieta - Glattauer, Daniel (Batera Saila, 2012)
"Zergatik idazten dizudan? Gogoa dudalako. Eta ez diodalako zazpigarren uhinari isiltasunean itxaron nahi. Bai, amorerik ematen ez duen zazpigarren uhinari buruzko istorioa kontatzen dute hemen. Lehen seiak kalkulagarriak eta orekatuak dira. Batak bestea baldintzatzen du, bata bestean oinarritzen da, ez dute ezustekorik ekartzen. Jarraikortasunari eusten diote. Sei saiakera, urrunetik begiratuta oso ezberdinak irudituagatik ere, sei saiakera... eta beti helburu berbera.Baina kontuz zazpigarren uhinarekin! Harekin ez dago aurretik jakiterik. Luzaroan dago oharkabean, garapen monotonoan parte hartzen du, bere aurrekoetara moldatzen da. Baina lehertu egiten da batzuetan. Beti bera, beti zazpigarren uhina. Axolagabea baita, inuzentea, asaldatzailea, dena bipiltzen du, dena aldatzen du. Berarentzat ez dago iraganik, oraina baino ez. Eta gero, dena da ezberdina"