Zapatagorri - Añorga, Pello; Mitxelena, Jokin (Berriozar : Denonartean, 2013)
Herri menditsu batean, bizi omen zen neskatxa bat ama, aita eta amonarekin. Eta beti ibiltzen zenez zapata gorri batzuk jantzita, eta beti hizketan zapata gorri haiekin, denek deitzen zioten Zapatagorri
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Zapatak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak