Zapatagorri / Pello Añorga ; [ilustrazioak] Jokin Mitxelena - Añorga, Pello (Denonartean Narratiba, 2013)
Herri menditsu batean, bizi omen zen neskatxa bat ama, aita eta amonarekin. Eta beti ibiltzen zenez zapata gorri batzuk jantzita, eta beti hizketan zapata gorri haiekin, denek deitzen zioten Zapatagorri