Zahartze osasungarria : erreferenteak eta baliabideak - López Paz, Juan Francisco (Bilbo : Deustuko Unibertsitatea, 2013)
Sentsibilizazio handia dago hirugarren eta laugarren adineko gaiei buruz, populazioaren zahartze progresiboari lotuta. Argitalpen honetan, zahartze osasungarriari buruzko esanahia azaltzeko eta sakontzeko bost zutabe agertzen dira: Lehenik, bizi-zikloan zeharreko zahartzea; bigarrenik, zahartzaroa eta zahartzea; hirugarrenik, norbanako ikuspegia; laugarrenik, ikuspegi soziala; eta, azkenik, ikuspegi biopsikosoziala eta zahartzeari buruzko prozesua. Beraz, zahartze-prozesuak gizakiaren bizi-zikloari lotutako garrantzizko prozesu horren ikuspegi osoa eta integratzailea emango dio.
Liburu hau Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Keywords: Zahartzea -- -Alderdi psikologikoak; Monografiak