Zahartze osasungarria : erreferenteak eta baliabideak / Juan Fco. López Paz - López Paz, Juan Francisco (Psikologia, 2013)
Sentsibilizazio handia dago hirugarren eta laugarren adineko gaiei buruz, populazioaren zahartze progresiboari lotuta. Argitalpen honetan, zahartze osasungarriari buruzko esanahia azaltzeko eta sakontzeko bost zutabe agertzen dira: Lehenik, bizi-zikloan zeharreko zahartzea; bigarrenik, zahartzaroa eta zahartzea; hirugarrenik, norbanako ikuspegia; laugarrenik, ikuspegi soziala; eta, azkenik, ikuspegi biopsikosoziala eta zahartzeari buruzko prozesua. Beraz, zahartze-prozesuak gizakiaren bizi-zikloari lotutako garrantzizko prozesu horren ikuspegi osoa eta integratzailea emango dio.