Txostena niri buruz / Grégoire Bouillier ; Angel Errok itzulia - Bouillier, Grégoire (Inportazioko liburuak (Pasazaite), 2012)
Txostena niri buruz pertsonaia baten bizitza da, Grégoire Bouillier-ena berarena. Txosten/eleberri honetan, egileak, zenbaitetan umorez, besteetan tragediaz jositako gertaldi laburren bitartez, bere sortze, bere haurtzaro eta nerabezaroaren berri ematen digu. Inolako lotsarik gabe anaia eta bere gurasoekiko harremanaren barne-barnekoena kontatzen digu; bere amodio eta desamodioez mintzo zaigu. Prosa soilaz, eta istorio pertsonaletik abiatuta, "Txostena niri buruz"-ek 68ko sexu-askapenaren garaiko familia bohemio baten neurosia eta azken hamarraldietako frantsez gizartea erretratatzen ditu gupidagabeki.