Oihanean galduta / Montse Homs eta Marta Ylla-Català; marrazkiak, Marta Biel ; koordinazioa, Josep Tió ; [itzulpena, Antton Olano] - Homs, Montse (Bixkorrak (Ttarttalo), 2013)
Bixkorrak jolasean ari dira parkeko urmaelaren inguruan. Bat-batean, eltxo batek zizta egin dio Txuriri. Une horretan, gogora etortzen zaio Amazonasko oihanari buruzko liburu batean ikusi zuen eltxo erraldoi bat. Orduan, Bixkorrak Amazonasko oihan gainean hegazkin batean hegaldatu direla imajinatzen hasten da. Halako batean, zarata arraro bat entzuten dute pilotuaren kabinan eta hark hegazkinetik jausgailuz salto egiteko agintzen die...