Malkoen lapurra - Duffy, Carol Ann; Masnou, Ramon; Ceccoli, Nicoletta; López Gaseni, Manu ([Bartzelona] : Vicens Vives, 2013)
Gauero, afaldu eta gero eta ohera joateko ordua baino lehen, malkoen lapur ikusezinak, zilar-koloreko zaku bat bizkarrean hartuta, umeren bat negarrez entzuten duen etxe guztietara joan, malkoak lapurtzen dizkie eta zakuan gordetzen ditu. Baina, zer egiten ote du lapurrak zaku ikusezin hartan biltzen dituen malko guztiekin? Eta zergatik estimatzen ote ditu gehien tristuragatik negar egiten duten umeen malkoak?
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Alegiazko pertsonaiak; Tristura; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak