Malkoen lapurra / Carol Ann Duffy ; irudiak, Nicoletta Ceccoli ; itzulpena, Manu López Gaseni ; jarduerak, Ramón Madaula - Duffy, Carol Ann (Eltzetxoa, 2013)
Gauero, afaldu eta gero eta ohera joateko ordua baino lehen, malkoen lapur ikusezinak, zilar-koloreko zaku bat bizkarrean hartuta, umeren bat negarrez entzuten duen etxe guztietara joan, malkoak lapurtzen dizkie eta zakuan gordetzen ditu. Baina, zer egiten ote du lapurrak zaku ikusezin hartan biltzen dituen malko guztiekin? Eta zergatik estimatzen ote ditu gehien tristuragatik negar egiten duten umeen malkoak?