Egun eguzkitsua - Milbourne, Anna; Temporin, Elena; Jaka, Aiora (Donostia : Ttarttalo, 2013)
Gauza miragarri asko gertatzen dira egun eguzkitsuetan. Erleak, burrun-burrun, eztia egiten aritzen dira jo eta ke; enarakumeak, txiruli-txirulai, hegan egiten ikasten dute; eta kilkerrek kantuan pasatzen dute eguna, kri-kri, kri-kri.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Ingurunearen ezagutza; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak