Argiaren leizean zehar - Pérez Zurutuza, Kristian (Bilbao : Edicionesbeta, 2012)
Olerki liburu hau lau zati dituen bidai metaforiko baten ispilu da. Autoreak barneko bidai baten aurrean aurkitzen dituen pentsamendu, bibentzi nahiz emozioen aurrean birjaiotzea bizitzen du, prozesuaren lau zatitan iluntasunetik argira joanaz. Bideak berriz, pertsonalki edo gizakiaren kolektibitasunaren konzientzi argitze prozesua sinbolizatzen du pertsona formatzen duten atal desberdinetan: denboraren konzientzia, maitasuna, heriotza, existentzia, emozioen korapiloa edota bizitzean bertan.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura