Antoine D'Abbadie, Abbadiaz - Davant, Jean Louis; Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2012)
Jean-Louis Davantek, hainbat testuren bidez, Anton Abbadiaren bizitza azalduko du. Aita Zuberoako jaun ttipi bat zen, ama ordea irlandarra. Euskal kultura sustatzeaz gain, zientzilari, astronomo, esploratzaile eta hizkuntzalaria ere izan zen.
Keywords: Abadia, Anton -- (1810-1897); Monografiak; Biografiak