Hik hasi 92 : bullying-a aurrez aurre (Lasarte-Oria : Xangorin, 2004)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
; esperientzia : espezie exotikoak; Marokoko hezkuntza sistema; hezkuntza sistemen aldaketak; Portugaleteko Ballonti BHI -Editoriala: Eskola antolaketak eragina izan dezake berdinen arteko harremanetan -Kronika -Gaia: Bullying-a aurrez aurre -Elkarrizketa: Iñigo Urrutia (EHUlp Ekonomi eta Empresa Zientzien Fakultateko irakaslea) -Esperientzia: Espezi exotikoak, turistak ala inbaditzaileak? (Donostiako Bidebieta Institutuko erakusketa orijinala) -Kultura eta hizkuntza aniztasuna eskolan: Marokoko hezkuntza sistema. Itziar Aramaio (euskal filologoa) -Berriak: Hezkuntza sistemetan legeak aldatzen bidean dira ; Eskolak euskaldundu behar du! aldarria lau haizetara hedatuko dute hezkuntzako eta euskalgintzako hainbat erakundek ; Gasteizko haur eskolen gaineko hausnarketa -Muga guztien gainetik... euskaraz!:Portugaleteko misio lana (Ballonti BHI)
2004/10/19
Keywords: Urrutia Libarona, Iñigo -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Eskola-jazarpena; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak