De rerum natura / Zaldieroa - Zaldieroa (De Rerum Natura (Elkar), 2011)
Napoleon Lopez elurpean geratu zen, gerraren jaun Aresekin batera, baina eguneroko bizitzak bere umore, haserre eta poesia-printzak isurtzen jarraitzen du: euskal Michael Moore bati eta besteari galdezka dabil oraindik, La Consti La Pelota Basqua izorratzen, The Organization desagertze bidean, azken antxoa bere baladan, Mitxelena XVI.a Iratiko basoan... Berrikuntzak ere badakartza, ordea, Zaldi Eroaren azkenaldiko lanak: sareko txiolarien ekarpenak, koinata semeari euskara barrabasez hizketan, politiko eta enpresariak katxondeo alaian, Urkullu marraztuezina Ajurian, Arnaldo ikustezina Logroñoko espetxean...