Pirritx, Porrotx eta Marimotots : zazpikoloroa - Elortza, Igor; Tokero, Julen (Donostia : Elkar, 2013)
Aniztasunari buruzko ipuin bat: Irriaren Hirian daude Pirritx, Porrotx eta Marimotots. Urtero bezala, Zazpikoloroaren Festa ospatzen ari dira gaur hirian: mundua kolorez margotzen duen hegazti miragarriaren festa. Aspaldiko kondaira batek dio Patakon pirata dela Zazpikoloroaren zaindaria. Izan ere, Zazpikoloroak ez ditu guztiak lagun; Belekoi andere gaiztoa arrautza berria bahitzen saiatuko da.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Pailazoak; Animaliekiko maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak