Txakur ia basati bat - Bogunyà, M. Àngels; Iñurrieta, Uxoa; Jiménez, Daniel ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2013)
Zote familia Tronpo txakurra zaintzeaz aspertu da. Joan zen udan bakarrik utzi zuten etxean, baina aurten, oporretan, errepide batean abandonatzea erabaki dute. Tronpo, hala ere, ez da bere benetako egoeraz ohartzen. Utzi duten basoan, txakur talde bat ezagutuko du, haiek ere noizbait abandonatuta, Kapitain izeneko txakurra buru dutela, eta Tronpo txakur argi eta burujabe bihurtzen saiatuko dira. Era guztietako zailtasunei aurre egin beharko die Tronpok, eta txakur basatia izateko oinarrizko arauak ikasiko ditu. Baina, Mati ezagutzen duenean, zirkuko karabana batean bizi den neska, zalantza piztuko zaio: txakur basatia izan ala neskarekin geratu.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Animaliekiko maitasuna; Txakurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak