Printzesa eta ilartxoa - Andersen, Hans Christian (1805-1875); Clara , Miss; Iñurrieta, Uxoa ([Zornotza] : Ibaizabal, 2013)
Gizon gazte batek benetako printzesa bat aurkitu nahi du harekin ezkontzeko, baina munduan barrena asko ibiliagatik ere, badirudi inor ez zaiola egokia iruditzen ezkontzeko. Baina halako egun batean, ekaitzak blaitutako neska bat agertzen da mutilaren jauregian, eta benetako printzesa dela azaltzen du. Haren manera onek esan duena egia dela pentsarazten diote mutilari, baina erreginak bere kontura egiaztatzea erabakitzen du. Horretarako, ilartxo bat jartzen du neskaren oheko hogei lastairen azpian. Hurrengo goizean, neskak dio gau txarra pasatu duela, eta horrek printzesa benetakoa dela frogatzen du, eta ezkontza egiten da.
8 urtetik aurrera (gorria)
La Princesse au Petit Pois
Keywords: Ipuin klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura