Swinging Christmas / Benjamin Lacomberen ipuin musikala ; Olivia Ruizen kontakizun batean oinarrituta ; [itzultzailea, Joxe Antonio Sarasola] - Lacombe, Benjamin (: Ibaizabal, 2013)
Robinek bederatzi urte ditu, eta laster hamar urte beteko ditu. Zokogaldubazterra herrian bizi da; herria muinoen artean galduta dago, eta bertan inoiz ez da ezer gertatzen. Robinek izen hori eman dio herriari, hain dago hutsik, hain da tristea. Baina Robin jakin-nahia da eta inoiz ez da aspertzen. Soil-soilik batzuetan, ikastetxean; bertan «bihurrikerien erregea» esaten diote guztiek. Egun batean, Bernard zaharra ezagutzen du; zaharrak irakurtzen eta jazz musikaz gozatzen irakasten dio, eta desamodio baten istorio tristea kontatzen dio.