Eskola sorgindua - Zubeldia, Iñaki; Jalón, Estibalitz ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2013)
Astrabuduako eskolan Estibalitz izeneko neska bat lo geratu da komunean. Denak etxera joan dira eta eskolatik kea ateratzen da. Sutan ote dago? Eta neskatila? Eskolara deituta ahots metaliko batek erantzuten du. Suhiltzaileak eta ertzainak joango dira erreskatera eta sorginkeriak hasiko dira. Itxita dagoen eskola batean zer pintatzen dute loro batek, orkatz kume batek, katu-gizonak eta honen katu miaukariak...?
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura