Gizarte osasuntsua : gizarte garaikidearen psikoanalisia / Erich Fromm ; [euskaratzailea, Jaione Alberdi Gabilondo] - Fromm, Erich (1900-1980) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 2009)
Liburu honetan garatzen dira egileak berak aurretik idatzitako hainbat lanetan iragartzen zen psikoanalisi humanistiko delakoaren ildo nagusiak. Frommen iritziz, gizakiaren oinarrizko grinak ez daude bere premia senezko eta instintiboetan sustraituta, baizik eta giza existentziaren beraren baldintzetan. Horren arabera, indar irrzionalak ez dira nagusi gizakiaren portaeran. Izan ere, gizakia garapen espiritual luze baten emaitza da. Hori horrela, etika humanista gizarte garaikideak dituen arazoak ulertzen saiatuko da.