Auskalo! : igarkizun eta aho-korapiloak - Olaso Bengoa, Xabier; Villate, Agurtzane (Iruñea : Pamiela, 2013)
«Jakizu, laguntxo hori, eskuartean duzun liburu honetara luzaroan idatzi ditudan hainbat eta hainbat igarkizun eta aho-korapilo bildu ditudala, denak ala denak ere zu jolas zaitezen ondutakoak. Nik ondo baino hobeto pasatu dut guzti-guztiak asmatzen, zeharbideak bilatzen, hitzak josten, mezuak makilatzen, esaldiak mozorrotzen, janzten, eranzten... Orain, liburua plazan dagoen honetan, zeu zara protagonista nagusia eta zera nahiko nuke, igarle, zeuk ere ondo baino hobeto pasatzea aho-korapilo eta igarkizunon hitzak askatzen, mezuak desmakilatzen, esaldiei mozorroa kentzen, eranzten, janzten, igartzen...»
6 urtetik aurrera (urdina)
Lan hau Eusko Jaurlaritzaren Hezkuntza, Hizkuntza Politica eta Kultura Sailaren laguntzarekin plazaratu da.
Keywords: Igarkizunak; Ahozkotasuna; Aho korapiloak -- -Euskal Herria; Poesia; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura